Over

Leo van den Berg alias ‘de Hagenspecialist’ is geboren met groene vingers. In de beginjaren was hij een echte pionier op het gebied van tuinen en was hij een van de eerste met een tuincentrum zoals we dat nu kennen.

Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw ging het roer om en is Leo het hoveniersbedrijf ‘Montfoort Groenprojecten’ gestart. Een begrip in de regio vooral om het advies en creatieve idee├źn die in de groene werken naar voren werden gebracht.

Als hovenier viel het Leo op dat veel klanten bij hem aanklopten met vragen over planten en dan in het bijzonder over hagen en heggen. “Welke heg kan hier groeien? Wanneer kan ik snoeien? Hoe hoog wordt deze heg?”, zijn veel voorkomende vragen. In de huidige tuincentra worden deze vragen niet beantwoord. Ook weet Leo klanten vaak te verassen door met andere ogen naar een tuin te kijken. Dit talent in combinatie met zijn kennis over hagen heeft hem doen besluiten om in 2003 te beginnen met ‘De Hagenspecialist’. Inmiddels heeft ‘de Hagenspecialist’ een trouwe schare van klanten die vaak langskomt voor advies, inspiratie en een bakje koffie.

“Leo kan als geen ander een creatieve draai geven aan een tuin waardoor het iets bijzonders wordt”